Logo omzetten naar een EPS bestand

Nieuws

Je zult het vast vaker voorbij horen komen, heeft u een EPS-bestand van het logo? In deze blog gaan we je vertellen wat een EPS-bestand is, waarom het zo belangrijk is en wat je er allemaal mee kan doen.

EPS staat voor Encapsulated PostScript. Dit is de extensie van het bestand, je ziet ook dat het document eindigt op .eps in plaats van .jpg of .png. In een EPS-bestand kan je een vector afbeelding of tekst opslaan, maar wat houdt dat precies in?

Een vector bestand maakt gebruik van een wiskundige berekening om de afbeelding of tekst oneindig te kunnen vergroten. Dit maakt het dus mogelijk om jouw logo op een pen te drukken, maar bijvoorbeeld ook levensgroot op een reclamebord zonder kwaliteitsverlies.

Een .jpg of .png bestand bestaat uit pixels. Hier onder zie je een voorbeeld van een afbeelding die 500x vergroot is. De vector blijft scherp terwijl een .jpg afbeelding wazig wordt (ook wel pixelig genoemd).

De vraag of je een logo in EPS-bestand hebt komt meestal van een drukkerij, grafisch ontwerper, signmaker of marketingbureau. Deze gebruiken het liefst EPS-bestanden om jouw logo of media-uiting zo scherp mogelijk te tonen op online en offline media

Een EPS-bestand biedt dus veel voordelen en zorgt ervoor dat jouw logo (bedrijfsuitstraling) op elk apparaat of voorwerp een goede vertoning heeft.

Kan ik een EPS-bestand openen?
Tegenwoordig bieden steeds meet besturingssystemen de mogelijkheid om een voorvertoning van een EPS te tonen. Dit kan bijvoorbeeld in Apple viewer, maar ook in Windows viewer kan dat tegenwoordig. Je kun de EPS echter niet bewerken. Dat kan je doen met grafische software zoals Adobe illustrator.

Kan ik mijn logo zomaar omzetten naar een EPS-bestand?
Dat is helaas niet mogelijk, logo’s die nog geen ‘vector’ zijn bestaan uit pixels. Pixels kunnen niet meeschalen naar grotere formaten want dan worden ze onscherp. Een grafisch ontwerper zou dus jouw logo moeten namaken in bijvoorbeeld Adobe Illustrator om er een vector bestand van te maken, welke vervolgens wordt opgeslagen als .EPS document.

Beschik je nog niet over een professioneel logo? Wij helpen je graag, bekijk dan ook even onze dienst: Logo laten ontwerpen

Logo omzetten naar EPS zonder software
Hoe krijg ik dan mijn logo omgezet naar een vector/eps bestand als ik de software niet hebt? Meestal kun je dat aan de ontwerper vragen. Mocht je zelf je logo hebben gemaakt en wil je toch gebruik maken van drukwerkdiensten. Dan is het de moeite waard om eens een kijkje te nemen op onze website. www.allermedia.nl/print

Mocht je nu opzoek zijn naar een reclamebord, visitekaartjes of andere producten waarop jouw logo moet stralen? Kies dan voor een kennismaking met AllerMedia.

Op de eerste bestelling bieden wij gratis ontwerpservice. Afhankelijk van de complexiteit van het logo bieden wij ook aan om het logo om te zetten naar .EPS

Hoe kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over onze diensten, producten of wil je een offerte aanvragen? Ons team van specialisten staat voor jou klaar!