Effectief gebruik maken van Instagram stories

Nieuws

Het gebruik van stories wordt steeds populairder, deze ‘verhalen’ bestaan uit reeksen verticale video’s die je achter elkaar kan bekijken. De video’s verdwijnen automatisch na 24 uur, waardoor je als story creator ook niet de druk voelt dat alles in je story perfect moet zijn. Dat maakt het juist leuk! De stories worden tegenwoordig door allerlei apps geïntroduceerd. Het begon met Snappchat maar inmiddels is Instagram het platform met de meeste story gebruikers. Deze story mogelijkheden zijn ook terug te vinden op Facebook, Whatsapp, YouTube en LinkedIn.

Wel zo makkelijk dat je dezelfde content op diverse kanalen kan plaatsen.

Vertel jou verhaal van het begin tot eind
Als je gaat beginnen met het maken van stories, zet dan eerst op papier welke boodschap je wilt overbrengen. Hou het kort, maar ook leuk! Zorg voor een kloppend verhaal met een begin en eind. Wil je jouw volgers activeren zorg dan voor een call to action aan het eind van jou story. Je kan bijvoorbeeld refereren aan de link die je in je biografie (profiel) hebt staan. Of als je meer dan 10.000 volgers hebt kan je gebruik maken van de swipe up link.

Een aantal ideetjes voor jouw Instagram story:

  • Geef uitleg over jouw product
  • Het delen van een how to
  • Vier met je volgers een speciale gelegenheid
  • Introduceer nieuwe producten en vraag om de mening van je volgers

Maak het interactief!
Door middel van de stickers kun je jouw stories ook interactief maken, vraag de mening over een product, kleurstelling. Of daag de kennis van jouw doelgroep uit met een leuke quiz. Op deze manier kan je ook eenvoudig inzicht krijgen in de voorkeuren van je doelgroep.

Hoogtepunten opslaan
Met hoogtepunten kun jij jou gemaakte stories categoriseren op je profiel. Zo kan jou bezoeker op zijn gemak stories terug kijken. Zo creëer je extra waarde op je profiel en maak je jouw profiel extra aantrekkelijk voor potentiële volgers!

Adverteren via Instagram Stories
Heb je nog geen groot publiek maar wil je deze wel bereiken? Door te adverteren op social media, toon je advertenties aan jouw doelgroep in de Instagram-tijdlijn of via Instagram Stories. Wij adviseren je graag op dit gebied en helpen je bij het opzetten van een effectieve campagne.

Bekijk ook onze andere online marketing diensten.

 

Hoe kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over onze diensten, producten of wil je een offerte aanvragen? Ons team van specialisten staat voor jou klaar!